Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oväsen från Gustavsbergsbacken

Så har då vintern anlänt med snö och kyla. Det känns som det blir en vargavinter denna gång.

Annons

Vinter har det också blivit i Gustavsbergsbacken på Frösön. Snökanonerna går för fullt dygnet runt under ett antal veckor och massor av konstsnö blir till.

Att man tillverkar snö är inget att säga om men det blir mycket buller omkring verksamheten. Bor själv på Hornsberg och ljudet tränger in i lägenheten trots att jag bor en bit bort från backen.

Öppnar man fönstren för vädring blir det av naturliga skäl ännu mera oljud. Här skall sägas att många bor betydligt närmare backen än jag och får då ännu mera oljud. Denna snöhantering ger också mycken fukt i luften vilket påverkar astmatiker negativt.

Att man bullrar på dagen får man stå ut med, man måste tänka på det goda med skidåkning och andra aktiviteter i backen. Vad man kan ha synpunkter på i övrigt är att det bullrar även på nätterna. Att få tillstånd till detta känns märkligt. Eftersom det är Östersunds kommun som är huvudman för verksamheten kan det vara på sin plats att man kommenterar de nattliga olägenheterna. Ser som sagt fram mot ett svar i media.

Rolf G. Swedbergh, Frösön

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel