Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ovärdigt tiggeri

Annons

Tack Cecilia Magnusson (M). Inte för ditt förslag att förbjuda tiggeriet i Sverige, men för att ditt förslag förhoppningsvis på allvar drar igång en debatt om vad man skall göra åt grundproblemet.

Om jag ibland ger och ibland inte ger till en tiggare gör ju inte att tiggarens situation långsiktigt förbättras!

Det är bara Sverige och i förlängningen EU som kan sätta press på Rumäniens och Bulgariens regeringar, att på allvar ta itu med problemet för den egna befolkningen.

Tänk dig det motsatta: Att du med jämna mellanrum var tvungen ta dig ner till Rumänien och tigga för att kunna ha en dräglig tillvaro, för att dina barn skulle kunna gå någorlunda anständigt klädda till skolan och ha mat för dagen?

Det kan inte vara värdigt för någon, att för resten av sitt liv sitta på gatan och vädjande titta folk i ögonen för att över huvud taget överleva.

Tänk dig att ditt 20-åriga barn hade den framtiden? Att år ut och år in i kanske 60 år framåt hela tiden vara tvungen att tigga för att överleva? Det är inte ett värdigt liv!

Vem skulle vilja ge sina barn den framtiden?

Till Svenska regeringen och EU: Gör något konstruktivt åt tiggeriet, och gör det nu!

Curt-L. Wiklund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel