Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ovärdigt av Christer Siwertsson

Annons

En infektion i ett stort vattensystem är allvarligt och kan vara mycket svår att lokalisera även för landets yppersta expertis. Analyser av orsaker och verkan kräver stor kompetens hos alla berörda aktörer och jag undrar vilken specialkompetens inom vattenbehandlingsområdet som moderaten Christer Siwertsson (LT 2 december) har och som inte utnyttjas i den svåra situation som föreligger?

Han anklagar den politiska kommunledningen för det inträffade och för ett bristande agerande när det gäller att lugna medborgarna. Han kräver också kommunledningens avgång.

När det gäller politikernas agerande är det faktabudskap som gäller, och det är ingen primär informationsuppgift för politikerna. Den uppgiften klarar kommundirektören Bengt Marsh tillsammans med berörd expertis på ett alldeles utmärkt sätt. Det tyckte också en representant för Smittskyddsinstitutet, som gav kommunen beröm för det sätt som man hanterade den svåra situationen.

Att som Siwertsson bedriva politisk pajkastning i en för oss alla bekymmersam situation finner jag vara ovärdigt. Agerandet blir ännu mera allvarligt när man betänker den tunga position som Christer Siwertsson kommer att inneha inom l andstinget efter den 1 januari 2011.

Genom att i dagsläget kräva kommunledningens avgång – när vi inte ens vet vad som egentligen hänt – visar Siwertsson en bristande respekt för vårt rätts-system.

Börje Jonson (S)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel