Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ovärdig behandling

Får man behandla äldre människor hur som helst? Jag har blivit avfärdad med: "Det går inget att göra. Ät Alvedon och Ibumetin" och "du kan vara glad att du inte har cancer".

Hur nu läkaren kan veta det utan undersökningar?

Jag har under flera år sökt en hälsocentral i länet på grund av ont i ena axeln och för att jag inte kunnat lyfta armen över axelhöjd.

Först fick jag kortisonsprutor i axeln. När de inte hjälpte sa man att axeln var väl utsliten. Ortopeden i Östersund tittade på en vanlig slätröntgen av axeln, undersökte lite grand och sade att det finns inget att göra.

Eftersom jag känner en läkare i ett annat län så undersökte han min axel och rekommenderade att hälsocentralen skulle ordna med en magnetröntgen av axeln.

När det gjordes så upptäcktes orsaken till mina besvär.

Tyvärr fick jag inte reda på svaret på magnetröntgen av läkaren förrän efter många veckor. Förutom artros i leden så var tre senor av och en fjärde var skadad. Det var därför jag inte kunde lyfta armen.

En remiss skickades till ortopeden i Östersund och jag fick brev om att jag skulle få vänta fyra månader innan ortopedläkarna skulle undersöka mig med anledning av magnetkamerafyndet. Turligt nog såg en läkare till att jag fick komma mycket snabbare till en helt ny ortopedläkare! Denna bra och snälla läkare har ordnat så att jag äntligen ska få hjälp.

Nu väntar jag på att få komma till Umeå för en operation som förhoppningsvis ska kunna hjälpa mig.

Jag hoppas innerligt att inga fler ska råka illa ut som jag.

Utan hjälp hade jag nog fått gå med mina smärtor resten av livet med orden "du är gammal, det finns inget att göra".

Hoppas läkaren/läkarna tar till sig av det jag skrivit så att vi gamla med smärtor och besvär blir trodda och får hjälp!

Åttioåttaåring

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel