Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oväntat politiskt styre i Åre

Det blir ett annorlunda styre i Åre kommun de kommande fyra åren. Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Moderaterna bildar majoritet.
– Jag är helt övertygad om att vi blir överens i de flesta frågor, säger Peter Bergman (S), ny ordförande i kommunstyrelsen.

Annons

På måndagskvällen stod det klart hur den politiska majoriteten i Åre kommun kommer att se ut den kommande mandatperioden. Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Moderaterna bildar majoritet och får 21 av 37 mandat i kommunfullmäktige.

Det nya samarbetet gör också att det blir skifte på posten som kommunstyrelsens ordförande. Leif Nord (M), lämnar över till Peter Bergman (S).

– Vi var helt eniga på vårt möte hur vi skulle gå vidare. Jag har jobbat med Leif Nord i sex år i barn- och utbildningsnämnden. Vi har en väldigt bra relation och lätt för att hitta kompromisser. Det väger in väldigt mycket, säger Peter Bergman.

Den nya majoriteten är tydlig med att den inte kommer att frångå ideologiskt bärande tankar och ståndpunkter. Peter Bergman tror inte att det kommer bli något problem.

– Jag tror att det kommer fungera. Jag tror att det kommer komma upp frågor som rör ideologi, men de är ibland inte lika stora som på riksnivå. Jag är helt övertygad om att vi kommer vara överens i de flesta frågor. Det kan finnas några frågor som vi inte är överens om. Men då är man överens om att man inte är överens.

Enligt Peter Bergman är den nya majoriteten överens om de stora viktiga frågorna. Det som återstår är att diskutera detaljer, vilket kommer ska inom en snar framtid.