Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oväntad budgetuppgörelse

Trots en absolut majoritet i fullmäktige valde styrande socialdemokraterna att göra upp om budgeten för 2014 med oppositionen.

När driftsbudgeten för 2014 skulle behandlas yrkade Allians för Ragunda på en återremiss genom sin representant Mikael Modin, (Afr).

Kommunalrådet Terese Bengard, (S), påpekade att detta skulle förhindra att lägga en budget och att det skulle göra att man tvingades hålla ett extra fullmäktige. Hon vädjade att Allians för Ragunda skulle dra tillbaka sitt remissyrkande.

Mötet ajournerades och en lång stunds kohandlande och korridorförhandlande vidtog.

– Vi har förhoppningsvis nått en vändpunkt i det politiska spelet genom en bred politisk överenskommelse, sa Mikael Modin, (Afr), när mötet återupptogs. Jag tar tillbaka mitt yrkande på återremiss.

Micke Westin, oppositionsråd, (C), lade sedan ett nytt budgetförslag där 500 000 kronor extra ges till utvecklingsstaben, dessa pengar tas från tekniska förvaltningens budget.

I överenskommelsen fanns också att oppositionen skulle få större insyn och delta i diskussionerna runt ekonomin i Ragunda kommun.

– Vi har för stora framtidsutmaningar för att hålla på och bråka internt, säger Terese Bengard, (S).

– Jag tycker det är positivt, säger Bo Bergström, (Afr). Nu ska vi lägga ner det här och samarbeta oavsett partifärg.

– Sossarna ska ha cred för att de var så ödmjuka, säger Micke Westin, (C).

Även kommunalrådet Terese Bengard (S) är nöjd med överenskommelsen.

– Vi har ju en egen majoritet, men ju fler vi är som är överens gör det tryggare för verksamheterna och invånarna i kommunen, säger hon.