Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ovanlig samling för skidstjärnor i Östersund

Den andra upplagan av New Sweden Open Championship avgjordes mestadels i hällregn. Men de yttre omständigheterna verkade helt klart vara av underordnad betydelse för Vinterstadens samlade skidelit.

Att träffas och ha roligt under klart avslappnade former är inget skidåkarna hinner med under brinnande säsong. Därför fyller New Sweden Open Championship ett stort behov. Och det var idel breda leenden bland deltagarna.

Runt 50 herrar och ett 30 damer avverkade två semifinaler vardera innan finalfälten spikades.

Damfinalen vanns av årets stjärnskott, Åsarnas, Emma Wikén, som avgjorde i spurten mot klubbkompisen Katja Schwartz.

– Kanon. Det känns stort, sa Emma som värderade segern högt.

Herrarnas 60-sekunderslopp blev en brödrakamp i IK Jarls färger. I en rykande finish avfärdade lillebror Emil Johansson brorsan Adam med den alltid lika omtalade pjäxan.

– Jag fick rätt sug på Adam i utförsbacken och sen var det bara att mosa på allt man hade upp mot mål, sa en lycklig vinnare.

Sprintpensionären Thobias Fredriksson tog sig också till final. Men där blev han tvungen att åka i kostym med allt vad det nu innebar i form av reducerade chanser att vinna racet.

– Jag har laddat länge för det här. Lite synd på ösregnet, men annars är det ett grymt gäng som ordnar det här härliga jippot, sa Thobias Fredriksson.