Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovanlig samling för skidstjärnor i Östersund

/
  • Hampus Lindholm, Åsarna, led fortfarande svårt av sviter från premiärupplagan av New Sweden Open Championship. Därför hade han säkrat upp med egenhändigt designad krockkudde runt midjan till årets upplaga.
  • Tuppen, Oscar Quicklund, fick rycka av sig huvudbonaden för att han överhuvudtaget skulle kunna ha koll på motståndarna i den hisnande utförskörningen.  Foto: Olof Sjödin
  • New Swedens Peter Larsson i samspråk med påskkärringen Sara Lindborg innan start. Till vänster om Sara syns Åsarnas Jenny Limby som uppenbarligen var beredd på hög fart från Björnberget och in mot mål.
  • Miss Piggy tvekade inte att ge järnet i sprätthoppet ner mot stadion.
  • Fjolårsvinnaren på damsidan, Maria Rydqvist främst på bilden, satsade på att försvara sin titel från ifjol trots att hon är gravid. Hon tog sig till och med till final. Starkt!Det blev naturligtvis en och annan uråkning. Men vad spelar det för roll när man har roligt.
  • Gustav Berglund efterlyste mer stil i längdåkningskretsarna. ”Det var bättre förr när man åkte i skjorta och kavaj. Jag vill föra in lite mer stil i längdsporten igen och visa att det inte bara handlar om snor och svett”, sa ”Gurra”.
  • Inget annat än iskallt i slätregnet.

Den andra upplagan av New Sweden Open Championship avgjordes mestadels i hällregn. Men de yttre omständigheterna verkade helt klart vara av underordnad betydelse för Vinterstadens samlade skidelit.

Annons

Att träffas och ha roligt under klart avslappnade former är inget skidåkarna hinner med under brinnande säsong. Därför fyller New Sweden Open Championship ett stort behov. Och det var idel breda leenden bland deltagarna.

Runt 50 herrar och ett 30 damer avverkade två semifinaler vardera innan finalfälten spikades.

Damfinalen vanns av årets stjärnskott, Åsarnas, Emma Wikén, som avgjorde i spurten mot klubbkompisen Katja Schwartz.

– Kanon. Det känns stort, sa Emma som värderade segern högt.

Herrarnas 60-sekunderslopp blev en brödrakamp i IK Jarls färger. I en rykande finish avfärdade lillebror Emil Johansson brorsan Adam med den alltid lika omtalade pjäxan.

– Jag fick rätt sug på Adam i utförsbacken och sen var det bara att mosa på allt man hade upp mot mål, sa en lycklig vinnare.

Sprintpensionären Thobias Fredriksson tog sig också till final. Men där blev han tvungen att åka i kostym med allt vad det nu innebar i form av reducerade chanser att vinna racet.

– Jag har laddat länge för det här. Lite synd på ösregnet, men annars är det ett grymt gäng som ordnar det här härliga jippot, sa Thobias Fredriksson.

Mer läsning

Annons