Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Outlaws har etablerat sig i länet

Mc-klubben Outlaws har startat en avdelning i Östersund.

I gästboken på klubbens svenska hemsida välkomnas Östersundsavdelningen in i klubben av andra avdelningar i och utanför Sverige.

Sanna Mattsson, chef för span inom polismyndigheten i Östersund, bekräftar etableringen.

– Men det vi kan se är också det som alla kan läsa på hemsidan. Men jag kan inte säga att det är en fullvärdig avdelning som bildats här, säger Sanna Mattsson.

Enligt henne samlar polisen hela tiden in olika slags information och gör bedömningar av det materialet, det underrättelsearbete polisen arbetar med.

– Vi har människor som jobbar med här, säger Sanna Mattsson.

• Vet ni om klubben har någon lokal i länet?

– Nej, det vet vi inte.

• Är det ovanligt att ett större mc-gäng etablerar sig på en mindre ort som Östersund, Outlaws finns i övrigt främst i storstäder som Stockholm och Malmö?

– De har säkert större möjligheter på stora orter där det finns fler människor. Men vi får se framöver vad som är anledningen till att de valt Östersund, om det handlar om att personerna flyttat hit eller om de ser till det geografiska läget.

• Finns det någon hotbild med anledning av etableringen?

– Inte i nuläget, men det är något vi arbetar med att titta på. Det finns ingen hotbild mot klubben och inte mot gemene man i Östersund, säger Sanna Mattsson.

För ganska precis ett år sedan hade motorcykelklubben en träff i Östersund. Då konstaterades att det fanns en förstärkt hotbild mot klubben och inför mötet genomförde polisen razzior mot andra klubbar i landet.

Den väntade sammandrabbningen i Östersund uteblev.

Tidigare under hösten skedde också ett antal andra träffar och fester i Östersund med koppling till Outlaws.