Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Outlaws försöker etablera sig – men polis följer varje steg

Polisen bekräftar att mc-klubben Outlaws håller på att etablera sig i Mörsil. Och nu bevakar polisen varje litet myrsteg.

– Vi har bra kontroll. Vi släpper inte greppet, säger länspolisens operative chef Håkan Modin.

Annons

I en dryg månad har polisen bevakning på tre personer som är fullvärdiga medlemmar i det internationellt kända mc-gänget Outlaws. En av dem är skriven i länet, dock inte i Åre kommun, och de hyr en lägenhet och affärslokal i centrala Mörsil.

Polisen är sparsam med detaljerna, de har ”lagt locket på” som det heter. Närpolisen i Järpen säger ingenting om saken utan hänvisar till det beslut som finns att all information ska gå genom operative chefen Håkan Modin i Östersund. Det är bara han som får uttala sig.

– Vi gör alltid så i de här fallen, då är det myndigheten som uttalar sig, säger Håkan Modin, som i allt väsentligt bekräftar uppgifterna om att en etablering kan vara på gång i Mörsil.

– Vi anser inte att det är en etablering än, säger Modin.

Han tillägger att de tre personerna är väl kända av polisen, i samband med tung brottslighet, främst narkotikaaffärer och indrivning.

Har de begått några brott här i området än?

– Nej det har de inte, det är lugnt här just nu. Två av personerna är inte i området just för tillfället.

Det har varit många påståenden om att ett mc-gäng är på väg att etablera sig i Åre kommun och Mörsil har ofta varit den ort som nämnts. Det har till exempel gått rykten om att värdshuset Brinkeboda skulle vara intressant.

– Det kan jag säga att det inte är Brinkeboda utan en annan lokal de har hyrt.

Att det handlar om just Outlaws var kanske att vänta. Enligt en ut redning tidningen Expressen gjort nyligen är de det snabbast växande av mc-gängen samtidigt som de själva anser sig särskilt utsatta i det krig som pågår mellan rivaliserande gäng i bland annat Falun, Malmö, Stockholm och Norrköping.

Håkan Modin har inte så mycket att säga om det. Men enligt honom har polisen bra kontroll över situationen i Mörsil och kommer att agera vid minsta förändring. För den här typen av brottslighet vill polisen verkligen inte att den ska rota sig i länet. Därför kommer de att ha ögonen på sig hela tiden och inte lämnas i fred för ett ögonblick.

– Vi tänker inte släppa greppet, säger Modin avslutningsvis.