Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Outgiven Beatleslåt ser dagens ljus

Annons


Den mytomspunna, tidigare outgivna Beatleslåten "Carnival of light" kan plockas fram ur gömmorna - 41 år efter att den spelades in. Paul McCartney är intresserad av att släppa låten, skriver brittiska The Independent.

Den 14 minuter långa, improviserade "Carnival of light" skapades i studion av The Beatles i januari 1967, samtidigt som de höll på att spela in "Penny Lane". Den var avsedd att användas på en elektronisk musikfestival i London och bandmedlemmarna - i synnerhet Paul McCartney - inspirerades av konstmusiker som Stockhausen.

"Carnival of light" är full av distade gitarrer, tunga beats och kyrkoorglar, medan McCartney och John Lennon hörs ropa "Are you all right?" och "Barcelona!" mitt i ljudkakafonin. Den ansågs dock vara för experimentell för att släppas kommersiellt och hamnade i arkiven, vilket skapade en legend bland fansen.

Men nu kanske den äntligen ska släppas.

Paul McCartney har inspelningarna i sin ägo och säger att tiden är den rätta för "Carnival of light" - förutsatt att han får tillstånd från de övriga intressenterna i The Beatles kvarlåtenskap.

Mer läsning

Annons