Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Outdoorföretag samarbetar med Mittuniversitetet i treårsprojekt – ska stärka regionen

Företag som Lundhags, Klättermusen och Woolpower ska ta hjälp av Sports Tech Research Centre vid Mittuniversitetet för att utveckla nya produkter i ett nytt projekt.
Budgeten för projektet som ska hålla på i tre år ligger på 16 miljoner kronor.

Tanken med projektet är att stärka konkurrenskraften hos företagen i regionen som arbetar med innovativa produkter samt att stärka upp förnyelseförmågan.

– Vi ser en stor vinst i att tillsammans med företagen skapa direkt nytta i deras utveckling. Det är ett givande kunskapsutbyte där vi som forskningscentrum även får relevanta forskningsfrågor och kan utveckla vår forskning ytterligare, säger Mikael Bäckström, centrumledare vid Sports Tech Research Centre i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Sports Tech Research Centre Mittuniversitetet fick Peak innovation award 2015

Projektet, som heter ”Sports Tech Innovation Initiative” (RTII), kommer innehålla prototypframtagning, branschanpassad testning. De tre labben som kommer användas rör 3D-printande, vindtunneln och textilprovning.

LÄS ÄVEN: Unik vindtunnel invigd

– Att i produktutvecklingsarbetet och i kvalitetsarbetet ha tillgång till en labbmiljö där textilens egenskaper, från fiber till färdigt plagg, kan mätas är därför mycket värdefullt, säger Ulrika Rogeman, produktchef på Woolpower i ett pressmeddelande.

– Grunden för vår produktutveckling av fallskydd är våra kunders behov av säkra byggarbetsplatser. Genom samarbetet får vi tillgång till laboratoriet och vindtunneln vilket hjälper oss att ytterligare vässa våra produkter, säger Stefan Moss, produktutvecklare på Safetyrespect.

Förutom företagen och Mittuniversitetet är även Östersunds kommun och Tillväxtverket med som intressenter.

Företag som deltar:

Hilleberg The Tentmaker, SafetyRespect, Rock Group Sweden (Gneis), Woolpower, Spektrum, Swedish Engineering, Extra Evil (Jethwear), Light My Fire, Klättermusen, Aktiv Ortopedteknik, Lundhags.