Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Otydlig Center

Kent Johansson är Centerns toppkandidat till EU-parlamentet. En radiointervju med honom gjorde inte lyssnaren mycket klokare. Sammanfattningsvis vill Centern se sanktioner mot Ryssland för dess agerande i Ukraina, men tycker inte att det borde innefatta vapenexport i nuläget. Logik de delar med flera partier. Vidare vill han göra EU smalare men röstar för en utökad EU-budget, han vill lägga ner EU-myndigheter – men kunde inte precisera en enda. Ett spännande förtydligande (?) var att Kent och Centern tycker att EU ska kunna stoppa jakt på utrotningshotade djur. Men inte varg, som ska beslutas av Länsstyrelsen.

En röst på Vänsterpartiet däremot betyder en röst för konsekvent EU-kritik, skarpare miljökrav, kamp för arbetsrätten, för kvinnors rättigheter och internationell solidaritet. Vi säger att miljö, arbetsrätt och demokrati måste komma företagens rättigheter att exploatera människor och natur när det gäller frihandelsavtal och de så kallade fyra friheterna i EU. Väljaren kan lita på att vi står för samma saker i Bryssel som i Sverige.

Jessika Svensson, Krokom,

första namn på Vänsterpartiets riksdagslista

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel