Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ottfjällets girlang blir kanske vinnare i Bolibompa

/

”Vår förskola Ottfjället i Torvalla är med i en tävling som Bolibompa, Rekordbyrån på nätet ordnar. Man skulle tillverka en girlang och den som blev längst vann”, skriver personalen på Ottfjällets förskola.

Annons

”Vi är tre avdelningar och alla barn och vuxna jobbade på bra med att göra girlanger från jul och fram till tisdagen den 26 januari då vi träffades i lekhallen på förmiddagen och satte ihop våra tre girlanger till en. Sedan fick barnen gissa hur lång de trodde att den blivit, hur långt den skulle nå. Gissningar som: ”till Kina”, ”1000 meter”, ”ända till andra avdelningen”, runt hela dagis”, ”fram och tillbaka” var förslag som kom upp. Vi pratade också om med vad man kan mäta, då någon föreslog tumstock eller måttband, och hur lång en tumstock är, med mera

Sedan började vi med att lägga ena änden av girlangen vid en vägg på en avdelning och gick med den genom hela förskolan och tillbaka - det blev tre och en halv gång fram och tillbaka eller cirka 154,5 meter. Något barn tyckte att det blev ”ett kaos” som hon uttryckte det, och visst var det lite bökigt och mycket stök men väldigt roligt också!

På eftermiddagen hängde vi ut girlangen utefter vårt staket runt gården och det nådde då cirka halva staketets längd. Det blev också en fin färgklick mot den vita snön. Tyvärr gjorde blåsten att det mesta av girlangen nu blåst ner, men roligt hade vi och vi får se om vi vinner!”

Mer läsning

Annons