Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Otryggt ÖIK föll mot Teg

ÖIK föll tungt mot Teg. Gästernas seger var aldrig riktigt i fara.

– Vi har inte tryggheten, säger tränaren Marcus Åkerblom efter 2–4.

ÖIK inledde skapligt mot gästerna från Västerbotten. Men det var Teg som tog ledningen efter 14 minuters spel.

– Det gjorde att de kunde spela det spel som de vill göra medan vi fick jaga i uppförsbacke. I det läge vi är nu känns det inte som att vi orkar göra det, säger Marcus Åkerblom.

I ungefär samma läge i andra perioden ökade Teg sin ledning till 2–0. Målen hade en gemensam nämnare, vilket även gästernas tredje mål hade – de kom när ÖIK hade en spelare utvisad. Hemmalaget hamnade i boxplay fem gånger – och släppte in tre mål.

– Vi har haft hyfsad statistik i boxplay, men tre av fem känns inte okej, säger Marcus Åkerblom.

Med drygt tre minuter kvar att spela hade ÖIK en puck i mål, men målet dömdes bort för hög klubba. I stället för 2–3 blev det 1–4 när Teg kunde sätta pucken i tom bur minuten senare.

Att lagkaptenen Tobias Falk gjorde sitt andra mål med 34 sekunder kvar att spela hade bara akademisk betydelse den här gången.

– Med våra ögon känns det som att vi har mycket otur, men tur förtjänar man. Det var i alla fall skönt att vi fick spräcka nollan och göra två mål. Det var ett bra steg på vägen, säger Marcus Åkerblom.

ÖIK får snabb chans till revansch när Vännäs kommer på besök under söndagen. Enligt Marcus Åkerblom handlar det om att skapa trygghet för att vända den negativ trenden som laget befinner sig i.

– Vi är lite nervösa och ängsliga. Vi jobbar hela tiden med att skapa trygghet hos spelarna. När Teg gör 1–0 får vi inte tryggheten, vi får bara kämpa i uppförsbacke.

Östersunds IK–Tegs SK 2–4 (0–1, 0–1, 2–2)

Första perioden: 0–1 (14.04) Joonas Karvonen (Fredrik Sandström).

Andra perioden: 0–2 (11.36) Mikael Persson-Riis (Joonas Karvonen, Jesper Ericson).

Tredje perioden: 1–2 (3.39) Tobias Falk (Johan Skiöld, Tobias Carlsson), 1–3 (10.21) Dennis Boström (Mikael Persson-Riis, Joonas Karvonen), 1–4 (17.42) Daniel Spigerhäll (Isak Ahrling), 2–4 (Tobias Falk (Emil Magnusson, Pierre Larsson)

Skott: 40–27 (14–9. 8–7, 18–11)

Utvisningar, ÖIK: 6x2. Teg: 3x2.