Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Otrygghet med Centern

Annons

Med Maud Olofsson som partiledare får tryggheten på våra arbetsplatser och miljöarbetet stryka på foten. I stället har Centern tagit flera steg till höger och ser ut att driva en mer klassisk högerpolitik med hårda angrepp mot fackföreningsrörelsen och kelande med storfinansen.

Tillväxt till varje pris och mer makt till storfinansen är Mauds paroll. När Torbjörn Fälldin och Olof Johansson var partiledare, fanns en tydlig linje där  med närmare band till sociala värden och värnande om de svagare grupperna. Även miljöpolitiken stod på en stadig grund och Centern hade flest väljare från landsbygd och mindre orter.

I dag attraherar partiet främst väljare som bor i storstäder. Är detta anmärkningsvärt? Nej inte alls. För att skapa jobb i Sverige har Maud och Centerpartiet varit det parti i alliansen som hårdast drivit ett arbete för att försämra för fackföreningarna i Sverige, man har sett till att avgifterna höjts och förslag efter förslag läggs för att LAS-regler skall luckras upp. Centerpartiet anser att största problemet med att skapa fler arbeten är;  Att de anställda har alldeles för mycket trygghet.

Maud vill satsa miljarder på att förnya och rusta upp våra befintliga kärnkraftverk och  prospektera och börja bryta uran i Sverige. Hon menar att det då går snabbare att finna nya förnybara energialternativ längre fram i tiden.

I min värld är detta ett helt befängt sätt att resonera. För mig är en satsning på alternativa förnybara energikällor ett måste, alla dessa miljarder skall i stället satsas på forskning och utveckling inom området. Detta kommer i sin tur att ge fler jobb, utveckla tekniken inom området och en chans för Sverige att ta en ledande position inom den miljötekniska industrisektorn.

Reidar Lunde (V) Östersund

J Maud vill satsa miljarder på att förnya och rusta upp våra kärnkraftverk och  börja bryta uran. Ett befängt sätt att resonera.

Reidar Lunde (V) Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel