Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Otrygghet i alliansens spår

Varför ska vi bry oss om varandra? Varför är solidaritet viktigt? Varför är politik viktigt?

Politik är på riktigt. Det handlar om människors vardag och verklighet. Ett samhälle präglat av solidaritet och jämlikhet håller landet samman. Det vinner alla på.

Jämlika samhällen är bättre än samhällen präglade av orättvisor, klyftor och utanförskap.

Vi socialdemokrater vill bygga möjligheternas land där vi river hinder och där människor ges möjlighet att förverkliga sina drömmar. Det handlar om att möjliggöra klassresor och att öka den sociala rörligheten. Att minska klyftorna och sprida riskerna på fler. Att ta gemensamt ansvar och inte lägga allt ansvar på den enskilde.

Det handlar om ett samhällsprojekt för att frigöra människor och skapa verklig frihet. Vi socialdemokrater hatar över- och underordning eftersom det begränsar människor.

Sverige är på många sätt ett fantastiskt land med enorma möjligheter. Ett land som byggts upp under generationer. Men det är även ett land där utvecklingen går i fel riktning inom flera områden.

Inom vården får plånboken allt större betydelse. Högern har öppnat upp för försäkringslösningar och skapat gräddfiler för människor med tjocka plånböcker. För oss socialdemokrater är det enkelt. Vård ska ges efter behov. Tryggheten för sjuka och arbetslösa har försämrats genom stupstocken i socialförsäkringssystemet och försämringarna i a-kassan. Detta för att finansiera skattesänkningar för de välbärgade.

Högerns politik leder bakåt. Det Sverige behöver är en modern, rättvis och framtidsinriktad politik som stärker människors möjlighet att förverkliga sina drömmar och som stärker Sveriges konkurrenskraft.

Vi har råd att satsa på välfärden. Vi har råd att ge sjuka, arbetslösa, ungdomar och kvinnor trygghet. Vi har råd eftersom vi inte sänker skatterna med 100 miljarder som högern har gjort. Högerns politik göder motsättningar, misstro, oro och rädsla. Därigenom skapas en grogrund för främlingsfientlighet och rasism.

Valet är ditt. Vilken väg vill du att Sverige ska ta? Vilket Sverige vill du se? Valet i höst är ett ödesval. I framtiden kommer människor att tala om 2010 som ett ödesår. Vi har möjlighet att bryta den pågående utvecklingen. Det handlar om vår gemensamma dröm för Sverige. Ett Sverige som vi bygger tillsammans och som håller ihop. Ett Sverige präglat av frihet, jämlikhet, solidaritet och respekt.

Mikael Abramsson (S)

Hackås, kandidat till kommun, landsting och riksdag

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel