Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Osynliga motståndare i valrörelsen

Socialdemokraterna och Centerpartiet i Berg har fått osynliga motståndare i valrörelsen.

Osignerade affischer med, enligt de båda partierna, falska påståenden florerar just nu i kommunen.

Affischerna upptäcktes i Rätan i slutet av förra veckan.

– Vi var där och kampanjade när vi upptäckte att någon satt upp lappar med falska påståenden om oss och Socialdemokraterna, säger Dan-Olov Westberg, ordförande i Centerpartiet i Bergs kommun.

På affischerna, som inte är undertecknade, står det att det inte går att lita på de båda aktuella partierna eftersom de lagt ner högstadiet i Rätan. Vidare står det att om S och C kommer till makten kommer även klass F-6 i Rätan att läggas ner.

– Det är rena osanningar, vi vill inte lägga ner fler skolor. Folk får gärna ha åsikter och tycka att vi gjorde fel när vi beslutade om skolnedläggning, men i så fall borde de skriva under också, säger Dan-Olov Westberg.

– Det här är ett grovt övertramp, ett smutsigt grepp, fortsätter han.

Liknande anonyma affischer har också satts upp i Hackås med omnejd.

– Mycket tråkigt. Hur ska vi bemöta det här och vem ska vi debattera mot när vi inte vet vem som står bakom, frågar sig Therese Zetterman (S).

Socialdemokraterna och Centerpartiet har beslutat att inte röra affischerna, utan låta dem sitta kvar.