Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östersundstjej tävlar i Årets unga kock

/
  • ”Jag tycker det är roligt att laga mycket olika och har ett brett intresse”, säger Carolin Eriksson.  Foto: Henrik Flygare

I dag tävlar 21-åriga Carolin Eriksson, från restaurang Artist i Östersund, i tävlingen Årets unga kock.

Annons

När LT ringer upp på söndagen är hon i full färd med att packa inför flygresan till Stockholm.

– Än så länge känns det bra, men jag lär nog bli lite nervös senare, säger Carolin Eriksson.

Det är hennes allra första tävling i kocksammanhang.

– Det är kul att pröva på hur det är, säger hon.

Carolin har arbetat som kock i två år efter utbildningen på kockskolan i Åre.

– Restaurang Artist fick en inbjudan till tävlingen. Kökschef Sofie Mårtensson tyckte jag skulle anmäla mig och då gjorde jag det.

– Det ska bli kul att prova på, säger hon.

Av 22 inskickade ansökningar blev Carolin utvald till en av de tolv unga kockar som ska tävla.

– När tävlingen börjar får vi en korg med råvaror som ska användas. Då har vi 30 minuter på oss att sätta ihop en trerätters meny. Sedan har vi tre timmar på oss att laga maten.

Menyn är för fyra personer. Carolins plan är att hålla tävlingsmenyn enkel.

– Det är nog bäst för man har inte så mycket tid på sig.

Tävlingen anordnas för 33:e året i rad och den som vinner måndagens tävling går vidare i världsfinalen i New York den 2 oktober i år. Vinnaren får också medalj, diplom och ett stipendium. Bland juryn återfinns bland andra Ulrika Brydling, från Juniorkocklandslaget, som tidigare drivit restaurang i Åre under många år.

Mer läsning

Annons