Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östersundsrevyn på nya äventyr

/
  • Repetitionerna är i full gång inför revypremiären. I ”Messmörets huvudstad” gör Mats Hurtig en Milkogeneral som föresöker försvara Östersund mot invasionen av småskaliga landsbygdsmejerier. Emilie Sjunnesson är intervjuande reporter. Foto: Henrik Flygare
  • Fyra dansare ser till att det blir extra mycket fart och fläkt i år. Förutom Emilie Sjunnesson och Kickan Westerberg som vi ser på bilden är det Therese Blomstrand och Andrea Törnblom Forslund.
  • Lars Gustafsson tvekade inte att tacka ja till ytterligare ett år som revyregissör. ”Förra året var mitt första. Då tackade jag ja utan att veta vad jag gjorde. I år ville jag göra om det med lite mer kunskap i bagaget”, säger han.
  • Margaretha Julle gör sitt fjärde år som kostymör. ”Till årets alla shownummer behövs det mycket strass och paljetter. Jag köpte en hel del sådana tyger när jag var i New York häromsistens”, berättar hon.

2010 års Östersundsrevy börjar med en rymdfärd. Och fortsätter med en ambulansresa. Förmodligen med tomma syrgastuber i ambulansen.

Annons

Nej, ingen hade väl trott att Östersundsrevyn skulle missa att ta upp personalfesten på brandstationen, där festdeltagarna bland annat berusade sig med lustgas.

Körschemat var egentligen redan klart när nyheten om personalfesten på brandstationen slog ner.

– Men vissa saker måste man bara ha med. Även om de kommer sent, säger Patrik Zackrisson.

Patrik är, bland mycket annat, huvudförfattare till årets revy tillsammans med parhästen Mats Eklund. Som vanligt har de rest iväg på ett antal inspirations- och arbetsresor tillsammans under året och som vanligt gick en av resorna till Köpenhamn.

– Där går vi omkring med ett anteckningsblock i bakfickan och bara väntar tills idéerna kommer, säger Patrik.

– Vi håller ögonen öppna och gör vad som faller oss in. I år gick vi till exempel in på Köpenhamns planetarium och satte oss i en rymdkapsel på barnavdelningen. Där föddes idén till revyns öppningsnummer.

Mats Hurtig är den som scannar av vad andra revyer har i görningen och vilka nummer som kan vara värda att köpa in.

– I år har vi väl fyra-fem nummer som kommer utifrån. Allt annat är lokalproducerat, säger han.

Lars Gustafsson är regissör och har förstås ett ord med i laget när programmet ska sättas ihop.

– Fast annars har jag mindre att säga till om än vad man tror, skrattar han.

Två skådespelare har lämnat ensemblen sen i fjol. Jonas Jonsson och Elin Sandelius har gått vidare till andra uppdrag. Det betyder att fjolårets nytillskott Isabelle Pedersen får större utrymme i årets revy.

Hon slipper dock axla rollen som jämtländsk gammkärring efter Elin Sandelius:

– En gammkärring ska vi ha, Mats Hurtig måste ju ha någon att spela gubbe emot, säger revymakarna.

Och tillägger att kärringroller i buskissammanhang långt ifrån alltid spelas av kvinnor...

På trettondagsafton får vi se hur det blir.

Mer läsning

Annons