Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersundskrögare i ekobrottshärva – misstänks undanhållit 2,2 miljoner

En krögare i Östersund misstänks för grovt bokföringsbrott. Genom att skaffa ett manipulerat kassaregister har pengar undanhållits från beskattning. Enligt kammaråklagare Katarina Becker i Sundsvall rör det sig om 2,2 miljoner kronor. Misstankarna mot restaurangen i Östersund uppkom när polisen i Sundsvall arbetade med att utreda misstänkta bokföringsbrott bland krögare i Sundsvall. Utredningen har svällt och nu är tio restauranger, varav Östersundsrestaurangen är en, misstänkta. Totalt rör det sig om 11 miljoner Kopplingen mellan de olika restaurangerna består i att de har haft samma typ av manipulerade kassaregister.

– De har köpt kassaregister från samma kassaleverantör, säger kammaråklagare Katarina Becker, vid åklagarkammaren i Sundsvall.

Två personer med kopplingar till det bolag som levererat kassaregistren är häktade för medhjälp till grovt bokföringsbrott.