Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersundskrögare i ekobrottshärva – misstänks undanhållit 2,2 miljoner

Annons

En krögare i Östersund misstänks för grovt bokföringsbrott. Genom att skaffa ett manipulerat kassaregister har pengar undanhållits från beskattning. Enligt kammaråklagare Katarina Becker i Sundsvall rör det sig om 2,2 miljoner kronor. Misstankarna mot restaurangen i Östersund uppkom när polisen i Sundsvall arbetade med att utreda misstänkta bokföringsbrott bland krögare i Sundsvall. Utredningen har svällt och nu är tio restauranger, varav Östersundsrestaurangen är en, misstänkta. Totalt rör det sig om 11 miljoner Kopplingen mellan de olika restaurangerna består i att de har haft samma typ av manipulerade kassaregister.

– De har köpt kassaregister från samma kassaleverantör, säger kammaråklagare Katarina Becker, vid åklagarkammaren i Sundsvall.

Två personer med kopplingar till det bolag som levererat kassaregistren är häktade för medhjälp till grovt bokföringsbrott.