Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersundskrögare åtalas för grovt bokföringsbrott

2,25 miljoner kronor är en Östersundskrögare misstänkt för att ha låtit bli att redovisa i räkenskaperna. Krögaren är en av sammanlagt 15 personer som i dag åtalas för grovt bokföringsbrott och medhjälp till grovt bokföringsbrott.

Det är sammanlagt nio restauranger i Sundsvall, Härnösand, Sollefteå och Östersund som omfattas av åtalet. En och i vissa fall två av ägarna eller företrädarna för restaurangerna misstänks för att systematiskt radera inslagna intäkter i företagens kassaregister. De ska också ha bokfört osanna eller falska intäktsverifikat.

Tre män på ett företag i Sundsvall som bland annat säljer kassaregister är misstänkta för medhjälp till grovt bokföringsbrott. Åklagaren menar att de mellan 2007 och 2009 sålt, installerat och gett instruktioner om ett kassasystem till de åtalade restaurangägarna. "Deras medverkan har varit en nödvändig förutsättning för brottens genomförande" står det i åtalet.