Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersundskillen avgjorde SHL-mötet

Edwin Hedberg är på väg att blomma ut ordentligt i Modo.

I går gjorde han sitt första – och andra – SHL mål.

– Det var dags att stänka in någon puck nu, säger han till Sporten.

Den 19-årige Östersundskillen (född 1994) har tillsammans med lagets andra juniorer fått ett stort förtroende av Modos tränarstab i år.

Och nu börjar det lossna. I torsdagens segermatch (4–3) mot Linköping blev Edwin Hedberg matchvinnare med sina två mål.

Båda kom genom distinkta avslut i slottet.

– Jag har fått en offensiv roll som forward och har spelat mycket i powerplay. Då ska du göra mål.Jag har försökt skjuta utan resultat. Men i dag fick jag sätta dit pucken, det känns riktigt skönt!

Vad säger du om Modos förtroende för er juniorer?

– Det är jättekul för oss. Vi har fått en riktigt bra chans att slå oss in, men det gäller att hela tiden kriga för platserna.

Edwin Hedberg, som bygger mycket av sitt spel på sin snabbhet och explosivitet, har förstås också landslagsledningens ögon på sig. Det stundar ju ett JVM längre fram i vinter.

– De har varit här och pratat med killar som kan vara aktuell, och visst känns det som att jag har en chans. Fortsätter jag att prestera så kanske jag blir uttagen, säger han.

Hur är livet som hockeyproffs då?

– Haha, jodå. Det är ganska trevligt. Det enda är väl att vi inte har vunnit så mycket som vi ska på hemmaplan, men nu har det börjat lossna.