Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östersundshem beslutar att inte överklaga domen om Attefallshusen

Artikel 4 av 18
Krisen i Östersundshem
Visa alla artiklar

I början av juli fälldes Östersundshem av Förvaltningsrätten för att ha gjort en direktupphandling vintern 2016 av Attefallshus. Nu meddelar bolaget att man inte kommer att överklaga domen.

Annons

– Vi tycker att domen, som den ser ut just nu, känns väl avvägd. Vi accepterar utfallet och finner oss tillrätta med domen, säger Östersundshems tillförordnade vd Christer Sundin.

Läs även: Konkurrensverket granskar Östersundshem efter artikel i ÖP

Christer Sundin och Unto Järvirova.

Det var i början av juli som domen i målet om Attefallshusen kom. Den bestod av två delar – en som avsåg att det var brådskande med köpet av husen och en som avsåg omfattningen av avtalet. I den första delen friade Förvaltningsrätten Östersundshem, men i den andra delen fällde man bolaget.

Enligt domen ska Östersundshem betala 2 miljoner kronor i upphandlingsskadeavgift.

Konkurrensverket, som drivit målet till domstol, yrkade ursprungligen på en straffavgift på 5 miljoner kronor. Det är fortfarande oklart om myndigheten kommer överklaga.

– Det går inte att kommentera Konkurrensverkets yrkande på 5 miljoner. Är det så att de väljer att överklaga så får vi ta ställning till hur vi ska agera på deras överklagan, säger Christer Sundin.

Läs även: Efter ÖP:s avslöjande – Östersundshem döms för köp av attefallshus utan upphandling

Annons