Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersundsflyg lägger ner

Slutet för Östersundsflyg är nära.

Bolaget slutar flyga efter midsommar, enligt ett pressmeddelande från Östersundsflyg.
Sju arbetstillfällen berörs.

Bolaget hänvisar till att de allvarliga trafikuppehåll som orsakats av askmolnet, och framför allt pilotstrejken, har medfört att ekonomin inte förbättras enligt den plan som lagts.
– Förhandlingarna mellan vår flygoperatörs piloter och arbetsgivare är ännu inte klara, men den långa förhandlingstiden och de många strejkdagarna har fått stora konsekvenser för vår ekonomi och i ljuset av detta är styrelsen tyvärr nödgade att ta det här beslutet, säger Magnus Trense på Östersundsflyg.

Enligt honom hade bolaget positiv tillväxt från och med januari fram till att askmolnet dök upp och orsakade inställda flygningar.
– Att bolaget gått i förlust fram till i april är helt enligt planen. Det tar normalt ett till två år att få positiva resultat i ett nytt bolag vilket har varit en del av den kalkyl och plan som ägargruppen haft, enligt Magnus Trense.

De som bokat biljett efter midsommar ska få tillbaka pengarna.