Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersundsduo i EM-slutspel

Sverige, med Östersundsförvärven Olivia Lindgren och Moa Lundqvist, har startat bra i EM-slutspelet för D20 i Montenegro.
– Vi har bra chans att gå upp i A-divisionen, menar de båda.

EM-slutspelets B-grupp (Sverige blev degraderat i fjol) avgörs i Montenegro, i huvudstaden Podgorica. Tre matcher av nio har avverkats och Sverige har vunnit två.

Svenskorna inledde med raka segrar mot Bulgarien (79–54) och Litauen (73–53). Söndagens match mot Bosnien slutade med klar förlust, 46–77.

– Som lag har vi tagit många steg framåt sedan NM i Köpenhamn. De två första matcherna i EM har varit bra, men det rann iväg lite väl mycket mot Bosnien.

Hur bra är Bosnien?

– De är en självklar vinnare i EM. De gör det mesta av sina poäng inside, främst via deras stjärna som just blivit draftad till WNBA.

Tre lag går upp i A-divisionen och Sverige bör vara med i den kampen.

– Förutom Bosnien tror vi att det kommer att stå mellan oss, Grekland och Montenegro, säger Moa.

Sveriges kommande tre motståndare är Rumänien, England och Österrike – tre matcher som bör ge seger. Därefter är det en vilodag innan Sverige avslutar med matcher mot Israel, Montenegro och Grekland.

Båda Moa och Olivia har fått stort förtroende av coachen Jens Tillman i EM-starten. De har i varje match fått spela runt 20 minuter eller strax därunder.

– Det är kul att jag fått så mycket speltid. Jag är nöjd med det jag har presterat hittills, men jag har inte haft den bästa skottprocenten, menar Olivia.

Moa är också rätt nöjd.

– Matchen mot Litauen var den bästa för min del, med nio poäng och nio returer.

Hur är arrangemanget i Montenegro?

– Arenan är jättebra (tar cirka 2 500 åskådare) och allt runtomkring fungerar väldigt bra. Det känns inte som att det är någon skillnad i arrangemanget gentemot ett EM i A-divisionen.

Efter EM väntar en försäsongsstart med Östersund Basket. Frågan är hur det känns att återvända till hårdsatsande moderklubben?

– Jättebra! Vi är sugna på att komma tillbaka till hemmaplan. Northland var ett spännande steg och äventyr, men vi båda känner att det ska bli kul att få en större roll i laget denna säsong, menar Moa och får medhåll av Olivia:

– Det känns jättekul att få vara med i denna satsning och det var också en anledning till att valet att gå till ÖB inte var så svårt. Vi vill ju spela på den högsta nivån och hoppas vi kan hjälpa till att ta tillbaka ÖB dit. Vi ser fram emot säsongen, avslutar Olivia Lindgren.