Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östersundsbostäder – högt på klagolistan

Östersundsbostäder hamnar på plats nummer 52 i värdarnas klagomålstopp.

Annons

Hyresgästföreningens tidning Hem och hyra har granskat antalet klagomål mot 200 större bostadsbolag i Sverige. Det är antalet klagomål från Hyresgästföreningens medlemmar mot de tio största kommunala och de tio största privata värdarna i föreningens tio regioner som ligger till grund för rankingen. Klagomålen redovisas som antal ärenden per 1 000 lägenheter. Östersundsbostäder finns på plats 52 på listan med 7,72 klagomålsärenden per 1000 lägenheter.

– Vi har en relativt ny organisation som inte riktigt satt sig än, dessutom har vi fastigheter som börjar bli lite till åren och kräver underhåll, säger Bengt Rådman, vd på Östersundsbostäder.

Bengt Rådman har bara hunnit läsa Hem och hyras undersökning fragmentariskt. Men han konstaterar att spännvidden är stor.

B & C Motetten med lägenheter på Lindängen i Malmö toppar listan. I undersökningen har företaget 133 klagomål per tusen lägenheter.

– Det är ju flera välrenommerade värdar med på listan. Det är ingen undanflykt. Men jag skulle vilja läsa undersökningen lite mer noggrant och få veta vad det är för typ av klagomål, säger Bengt Rådman.

Även om Bengt Rådman lägger större vikt vid de enkätundersökningar som Östersundsbostäder genomför bland hyresgästerna tar han till sig av undersökningens resultat och det kommer att påverka Östersundsbostäders arbete.

– Vi jobbar med kvalitetsarbete hela tiden, men vi har ju ekonomi att jobba med också och alla bitar ska ju passa, säger Bengt Rådman.

Mer läsning

Annons