Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östersundsbandet Aeon drar på årets hårdaste turné

/
  • Dödmetallbandet Aeon har 23 spelningar i Europa framför sig. Från vänster: Zeb Nilsson, gitarr, Max Carlberg, bas, Daniel Dlimi, gitarr, Tommy Dahlström, sång, och Nils Fjellström, trummor. Foto: Pressbild

Östersundsbandet Aeon inleder 2009 med att åka på det som förmodligen kommer att bli årets hårdaste turné. Under hela januari möter de Europapubliken på samma scen som de amerikanska dödsmetallbanden Hate Eternal, Misery Index och Se You Next Tuesday.

Annons

– Det är jättekul. Jag tror att alla i bandet känner att vi måste ut nu, säger gitarristen Zeb Nilsson.

I kväll tar medlemmarna nattåget till Arlanda för att sedan fortsätta med flyg till Tyskland på fredag morgon. Där sluter de upp med bandet Hate Eternal som de ska dela den 18 bäddar stora turnébussen med.

Tempot kommer att bli högt med bara en enda dag ledigt av 24. Första spelningen är i Wiesbaden i Tyskland och efter det går färden vidare till Danmark, Tjeckien, Frankrike, Spanien, Storbritannien och Italien. Sista stoppet gör banden på Underworld i London den 2 februari.

– Det är svårt att veta vad den här turnén kommer att betyda för oss, men man kan ju alltid hoppas att den leder till något bra. Förra gången när vi var ute med Cannibal Corpse och Prostitute Disfigurement så fick vi skivkontrakt med Metalblade records, säger Zeb.

För Aeon känns Europaturnén viktig av många anledningar. Bandet har en lugn mellanperiod med få framträdanden i backspegeln och det har nästan hunnit gå två år sedan de släppte senaste skivan ”Rise to dominate”.

Plattan fick ett strålande mottagande av både kritikerna och fansen, men någon turné blev det inte. Gruppen blev tvungen att tacka nej till en rad förfrågningar då de bland annat saknade trummis. Men nu är Nils Fjellström tillbaka på banan igen och medlemmarna ser ljust på framtiden. De ställer sig positiva till fler turnéer och har också börjar skriva låtmaterial till en tredje fullängdare.

– Vi ska fortsätta jobba med den direkt efter turnén. Förhoppningsvis kan vi börja spela in i vår och släppa ny skiva i höst, säger Zeb.

Mer läsning

Annons