Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersundsaktuelle Soran om avstängningen

"Som neutral är man uddlös enligt min mening". Så skriver komikern och "Morgonpasset"-programledaren Soran Ismail på Expressens debattsida. Den 1 mars kommer han till Östersund.

Texten är ett inlägg i debatten kring att han inte ska medverka i Sveriges Radio efter mars månad. Med sitt uttalade motstånd mot Sverigedemokraterna anses han vara för politisk. Enligt SR återkommer han efter valet.

I debattartikeln understryker Ismail att beslutet har tagits i samförstånd med SR, men ifrågasätter samtidigt kravet på total opartiskhet: "Sedan kan man fråga sig om det är oproblematiskt att tvingas vara opartisk gentemot ett parti som vår egen granskningsnämnd stämplat som främlingsfientligt, för att kunna ha ett uppdrag på SR. Jag är en programledare i ett underhållningsprogram, inte en nyhetsuppläsare eller en journalist", skriver han.

Under fredagen protesterade operasångerskan Malena Ernman via Twitter mot avstägningen: "Hej @sverigesradio Jag är antirasist och antiSD och kan därför inte som avtalat medverka i kvällens @P4Karlavagnen Hälsningar Malena Ernman".

Den 1 mars ger Soran Ismail standupföreställningen "En skam för Sverige" tillsammans med Magnus Betnér på Storsjöteatern i Östersund.

(TT/LT)