Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor sökinsats efter försvunna Lisbeth – här kan du se signalement och bild

Artikel 1 av 3
Sökandet efter försvunna Lisbeth
Visa alla artiklar

Lisbeth Berntsson från Östersund är fortfarande försvunnen. Sökandet tar paus under natten och kommer att fortsätta vid 07.00 på söndag.

Annons
Saknade Lisbeth Berntsson och polisen Christer Höglund.

Polisen vill fortfarande få in tips och iakttagelser som kan hjälpa dem i sökandet.

– Vi är beroende av allmänhetens ögon och öron. Alla tips är värdefulla. Låt oss avgöra vad som är intressant, säger Eva Helin som är räddningsledare i ett pressmeddelande.

Lisbeth Berntsson sågs senast 9 juni.

Lisbeth Berntsson är född 1936, har vitt hår, är 163 centimeter. Lisbeth Berntsson är fysiskt pigg och har en begynnande demenssjukdom. Vid försvinnandet var hon klädd i en rosa eller grå fleecetröja och har eventuellt en käpp med sig. Om du sett något så ring polisen på 114 14.

– Vi har hört med grannar och så vidare och då har vi fått uppgifter om att hon brukar gå väldigt mycket och rör sig ofta i det här området med stigar runt ÖSK och mot Rannåstjärn och E 14. Hon är väldigt fysiskt aktiv, sa polisen Christer Höglund när sökandet inletts under torsdagen.

– Vi har fått in några tips som vi följer upp men hon är fortfarande inte hittad, sa Liv Fahlén vid polisens regionledningscentral på fredagseftermiddagen.

Hemvärnet och fjällräddningen på plats för att söka efter LIsbeth Berntsson i torsdags.

Lisbeth Berntsson anmäldes försvunnen av en anhörig under torsdagen.

– Vi har en kvinna strax över 80-år gammal som sågs senast mitt på dagen i söndags. Hon är boende här uppe i Sollidenområdet och som sagt hon sågs senast då och sen är hon inte blivit sedd, sa Christer Höglund när polis och fjällräddare var samlade vid Arctura på torsdagen.

Christer Höglund berättar att de omgående inledde ett stort sökpådrag. Sökandet har pågått sedan dess.

Under fredagen söktes Lisbeth Berntsson med hjälp av helikopter, drönare och hundpatrull. Även fjällräddare, hemvärnet och frivilliga motorcykelkåren användes men ännu är Lisbeth Berntsson inte hittad.

Under lördagen har resurser från polisen med ett 20-tal fjällräddare, personal från hemvärnet samt Missing People sökt efter Lisbeth Berntsson. Vid 20.30-tiden avslutade Missing People sina insatser för dagen, de kommer att samlas igen vid 10.30 på söndagen.

Polisens resurser sökte hela kvällen men har nu tagit paus över natten och kommer att fortsätta på söndag vid 07.00.

Annons