Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersunds kommun säljer fastigheter till Diös

Östersunds kommun säljer Vestibulums fastighetsbestånd i Torvalla och Brunflo till Diös Fastigheter AB.

Totalt ligger fastighetsvärdet på 208 miljoner kronor.

Kommunen ska använda pengarna för att täcka pensionskostnader.

Östersunds kommun och Diös Fastigheter AB har tecknat ett så kallat ”letter of intent”, alltså en avsiktsförklaring om försäljning av de kommunägda fastigheterna.

Beståndet omfattar totalt 37 000 kvm bostäder och består av fastigheterna Parketter 6, Varmblodet 1, Ängsbetet 4, Slåtterängen 7, Nordsvensken 1 och Brunflo-Viken 5:2.

Nu har parterna fram till den 17 september på sig att forma ett avtal för affären.

I ett pressmeddelande skriver Östersunds kommun att de bildade Vestibulum under 1990-talet när kommunen tvingades ta över konkursmässiga bostadsrättsföreningar som kommunen borgat för.

Kommunfullmäktige har sagt att Vestibulums fastighetsbestånd ska säljas när marknadspriset är det rätta.

– Den tiden är inne nu, säger kommunalrådet AnnSofie Andersson (S). Prisnivån visar att fastigheter i Östersund är attraktiva. Affären kommer att innebära att vi kan återföra pengar till kommunen och använda dem till det de ursprungligen var tänkta för, alltså till att täcka pensionskostnaderna.

– Vi får genom den tilltänkta affären en bra möjlighet att växa inom bostadssegmentet på vår hemmamarknad Östersund. Byggnaderna som är uppförda mellan 1989 och 1992 är i ett mycket gott skick och samtliga lägenheter är i dag uthyrda, säger Disös vd Christer Sundin i ett pressmeddelande.