Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersunds kommun bäst i landet på mat

Östersunds kommun har utsetts till Sveriges Matlandethuvudstad i den tävling som Jordbruksdepartementet utlyst. Priset tillhör alla matproducenter och matentreprenörer i vår kommun.

Det är roligt att mitt initiativ till att Östersunds kommun skulle ansöka om att bli Matlandethuvudstad gav resultatet att vi vann.

Priset ger Östersund och dess matproducenter och driftiga entreprenörer ökade möjligheter till tillväxt och nya jobb, inte minst på landsbygden. Priset gör att strålkastarna nu riktas mot Östersund som Mathuvudstad.

Priset förpliktigar att satsa vidare för att utveckla Östersund inom mat. Om jag och Centerpartiet får möjligheten att leda Östersunds kommun efter valet vill jag gå vidare i arbetet med att stärka Östersund som Matlandethuvudstad.

Östersund bör sikta högt och sätta målet att bli inte bara Sveriges Mathuvudstad utan en av Europas viktigaste matstäder. Därför kommer jag vid valseger samla ett Matråd med syfte att driva arbetet vidare. I Matrådet bör representanter för producenter, matentreprenörer, utbildning och forskning ingå.

Vid prisutdelningen skröt Katarina NybergFinn (S) över den offentliga maten i Östersund, jag delar inte den uppfattningen. Östersunds kommun behöver tvärtom stärka sig på området offentlig mat, dvs skolmaten och maten till de äldre, Centerpartiet vill lägga mer resurser till offentlig mat, den måste få kosta.

Priset är också ännu en framgång för länets matambassadör Fia Gulliksson och nätverken runt henne, deras arbete kring mat är av stor betydelse för att utveckla Östersund och Jämtland som matlän. Gulliksson var också drivande i arbetet som ledde till Unesco:s utmärkelse av Östersund till Creative City inom gastronomi.

Carina Zetterström,

oppositionsråd för Centerpartiet i Östersunds kommun

J Östersund bör sikta högt och sätta målet att bli inte bara Sveriges Mathuvudstad utan en av Europas viktigaste matstäder.

Carina Zetterström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel