Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersunds flygklubb ska sälja sina flygplan

Är du intresserad av att köpa ett eget flygplan så finns chansen nu. Östersunds flygklubb har i dagarna annonserat ut sina tre plan på nätet.

Annons

– Anledningen är att vi har för många plan i förhållande till verksamheten i klubben, säger ordförande i Östersunds flygklubb, Pär Erixsson.

– Vi kommer inte att lägga ner vår verksamhet om nu någon skulle tro det, utan vi sätter ut flygplanen till försäljning för att se om vi får några bud.

Hittills i år har flygklubbens maskiner varit i luften 300 timmar sammanlagt, vilket enligt Pär Erixsson är för lite.

– Det ska täcka försäkringar och andra avgifter. Den hyra vi får in på flygplanen ger för lite pengar, därför ska vi nu göra oss av med ett eller två plan. Anledningen är inte för att vår ekonomi är dålig, utan för att vi inte ska förlora pengar i framtiden.

• Men ni har lagt ut klubbens samtliga tre plan på nätet?

– Det är för att se vilka vi får bästa priset på. Minst ett plan ska vi ha kvar i klubbens ägo. Får vi inga bra bud så behåller vi alla planen. Därför har vi inte satt ut några priser på planen i våra annonser utan intresserade får lägga ett bud.

De tre planen är en Piper Warrior från 1976, en Diamond Star från 2004 och en Bellanca Citabria från 1978.

För cirka ett år sedan köpte Östersunds flygklubb Opefältet där klubben bedriver sin verksamhet.

Klubben fyllde 70 år för några år sedan och de har 30 aktiva medlemmar. Med stödmedlemmar är antalet cirka 100 stycken. Förutom att klubben hyr ut plan åt sina medlemmar, bedriver man även flygskola. Dessutom tar flygklubben på sig uppdrag åt frivilliga flygkåren och man sköter även brandflyget åt länsstyrelsen.

– På grund av en regnig sommar så blev det inte så mycket brandflyg som vi hade hoppats, säger Erixsson.

• Klarar ni all verksamhet om ni skulle få två plan sålda?

– Vi klarar oss nog med ett plan. Skulle verksamheten i framtiden utökas så får vi titta på behovet då.