Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östersunds dansare hyllar Michael Jackson

/
  • Så här såg det ut när gruppen Bounce och hundratals dansare dansade till låten ”Beat it” i en hyllning till Michael Jackson på Centralstationen i Stockholm. Foto: Scanpix
  • Michael Jackson skulle ge flera konserter i London i år.

Michael Jackson dog 25 juni i år. Nu vill Östersunds dansare hylla kungen av pop precis som dansarna i Stockholm gjorde i början av juni.

– Alla dansare är välkomna att vara med. Man behöver inte tillhöra någon studio eller gå någon danslinje. Kan man dansa kan man vara med, säger Nettan Oliw.

Annons

Världen chockades, rubrikerna avlöste varandra och hyllningarna var många när artisten Michael Jackson avled endast 50 år gammal. I Stockholm samlade gruppen Bounce ihop sammanlagt trehundra dansare och tränade in koreografin till superhiten "Beat it". Den 8 juli uppträdde man på Sergels torg, Centralstationen och Stureplan

På initiativ av tre lokala dansare ser det nu att bli en liknande hyllning i Östersunds centrum någon gång under eftermiddagen på Yranlördagen. Nettan Oliw, Tina Mattsson och Camilla Edfalk såg videoklippen från Stockholm på Youtube, klipp som för övrigt har setts av över fyra miljoner människor, och kände direkt att de ville göra samma sak.

– För oss har Michael Jackson betytt mycket som inspiration. Han hade kanske ett tragiskt livsöde, men har gett massor som artist. Hyllningen i Stockholm var väldigt effektfullt, säger Nettan, som har kontakt med en av tjejerna som var med i Stockholm. Tanken är att hon ska komma hit för att lära ut koreografin.

– Nu håller vi tummarna för att vi får ihop över 50 dansare, gärna 100, säger Nettan.

 

Mer läsning

Annons