Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersunds besked om nybyggen i kommunen

Kommuninvånarna i Östersund är tämligen överens om byggsatsningarna i kommunen.

Enligt en undersökning som det kommunala bostadsbolaget Östersundshem har gjort är nio av tio Östersundsbor positiva till fler nybyggda bostäder i Östersund.

Undersökningen som gjordes i december 2013 med 500 Östersundsbor visar att 93 procent gör tummen upp för fler nybyggen. Endast en procent av de tillfrågade tycker att det är en dålig idé.

Östersunds kommun har ett offensivt tillväxtmål – 65 000 invånare år 2020 – som Östersundshem som kommunalt bostadsföretag bidrar till att uppfylla.

– Vi vill aktivt medverka till Östersunds utveckling och tillväxt och ska självklart vara en av motorerna som drar Östersund framåt, säger Daniel Kindberg, vd på Östersundshem.

Men frågan är om svaret blir som man frågar. Fler nya bostäder är förstås mer positivt än om man frågar om det skulle vara bättre att riva lite bostäder i stan.

Är det inte som att fråga om det är kul när det är roligt?

– Vi gör den här undersökningen som ett led i att få veta vad Östersundmarknaden tycker och vill ha, säger Daniel Kindberg.

– Vi ska genomföra fler såna här undersökningar framöver. Det handlar om att lära sig marknaden. Det är viktigt om man ska vara affärsmässig på marknaden. det är viktigt att veta vad kunderna vill ha, vad de är beredda att betala, vad som är viktigt och mindre viktigt.