Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zetterström vill kvotera in kvinnor till kommunala bolagsstyrelser

Männens dominans i de kommunala bolagsstyrelserna måste brytas. Centerns ordförande i Jämtlands län, Carina Zetterström, vill kvotera in fler kvinnor i styrelserna.

Annons

Hon har kastat upp en boll och hoppas att de andra partierna ska fånga den. Carina Zetterström vill att partierna i Jämtlands län tillsammans ska bestämma att de kommunala bolagen ska styras av lika många kvinnor som män.

– Jag tror att det kommer att bidra till ett bättre beslutsunderlag och att man utnyttjar allas kompetens bättre, säger hon.

Carina Zetterström har kontrollerat ett antal kommunala bolag i länet och kan konstatera att fördelningen mellan män och kvinnor är sned. Hon hoppas att de politiska partierna i länet kan komma överens i frågan under mars månad. Hennes tanke är att partierna efter valet i september ska välja representanter så att styrelserna efter nästa bolagsstämma blir jämställda.

Att vissa styrelser riskerar att förlora kompetens om flera erfarna ledamöter byts ut är något man får acceptera anser Carina Zetterström.

– Visst kan det hända men samtidigt kan jag tycka att man tappat mycket redan på vägen så det får man nog leva med.

Mer läsning

Annons