Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterligare en bombincident i Östersund

På fredagskvällen inträffade ytterligare en incident med en misstänkt bombkartong i Östersund. Denna gång vid Blå center.

Annons
Kartongen uppmärksammades utanför butiken av kunder vid 19-tiden på fredagskvällen och polisen larmades snart till platsen.
Men denna gång hade både kunder och personal vid butiken varit framme och inspekterat den misstänkta lådan innan polisen anlände.
- Det stod inte riktigt bomb på lådan, men det var skrivet lite bokstäver åt det hållet, säger vakthavande befäl vid Östersundspolisen.
En avspärrning gjordes på platsen för och förhör med personer runt omkring inleddes. Men i detta fall tillkallades aldrig någon bombgrupp från Stockholm.
- I och med att lådan redan hanterats kraftfullt av personer vid butiken innan vi kom så kunde vi på grundval av det ta en titt i lådan och konstatera att innehållet var ofarligt, säger vakthavande befäl.
Vikten på lådan och det faktum att den hade skakats kraftfullt var avgörande faktorer, men polisen betonar att det inte är alltid man kan fatta ett sådant beslut och syftar på de tidigare incidenter som nyligen inträffat.
- Vi kan inte på något sätt riskera folks liv och hälsa och därför måste vi agera efter strikta regler, säger vakthavande befäl.
Lådan är nu förd till polisstationen och en anmälan om falsklarm är upprättad.

Mer läsning

Annons