Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viga homosexuella – het fråga när anställda fick svara på enkät

/

Det är viktigt att både män och kvinnor är präster. Och prästers sexuella läggning är inget personalen tycker något särskilt om. Men frågan om homosexuella vigslar väcker känslor.

Annons
I Församlingsförbundets undersökning om diskriminering på arbetsplatsen tas även frågor kring attityder gentemot sexuell läggning upp.
De allra flesta anser att det är viktigt att kyrkan har både kvinnliga och manliga präster. En majoritet av de anställda tycker även att det är viktigt att det finns präster med olika sexuell läggning.
Men när frågorna styrs över till hur de anställda ser på om det är rätt att Svenska kyrkan viger homosexuella börjar det bränna till.
Att Svenska kyrkan välsignar homosexuella tycker de flesta är rätt – men vigselfrågan har lett till flera kommentarer.
Följande är en del som framkommit:
"Jag anser att det är fel av kyrkan att välsigna homosexuella! Gud kan välsigna en som är homosexuell och älska den människan lika mycket som en hetero, men jag tror inte att Gud vill välsigna en handling som han anser fel…"
"Det är rätt att Svenska kyrkan välsignar homosexuella…"
"Jag antar att ni menar att välsigna homosexuella relationer och där svarar jag nej, men självklart ska kyrkan välsigna dem som människor", - Homosexuella relationer är inte äktenskap, det är annan samlevnadsform…".

Mer läsning

Annons