Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi har fått en kanonstart”

/
  • Det är roligt att bada. Men ännu roligare när man är många och det är trångt, tycker elever från klass 6 röd på Parkskolan.  Foto: Håkan Luthman
  • Det mesta ser ljust ut för badhuschefen Joakim Halvarsson. Storsjöbadet överraskar med höga besökssiffror. Dessutom har tränings-anläggningen som drivs i anslutning till badet gått över förväntan. ”De har redan uppnått sina mål” säger han.

Storsjöbadet öppnades efter en omfattande renovering i somras. Efter ett halvår med höga besökssiffror kan badhuschefen Joakim Halvarsson konstatera att badhuset blivit en dundersuccé.
– Det är en kanonstart, jublar han.

Annons

Joakim Halvarsson är chef för ett badhus i medgång. Under 2008 besöktes Storsjöbadet av 129 648 badande gäster berättar Joakim Halvarsson.

– Målsättningen var 120 000. Men då hade vi satt upp ett tufft mål, säger han.

Det tuffa målet slog man alltså med nästan 10 000 personer.

Något som Joakim Halvarsson överraskas av är att så många östersundare kommer.

– Roligt att lokalbefolkningen kommer. Vi hade mycket besökare i somras och det hade vi räknat med. Men det har fortsatt under hösten och det tyder på att östersundarna tycker att Storsjöbadet är ett jättebra bad, säger han.

Det har fortsatt efter nyår också avslöjar Joakim Halvarsson.

– För två helger sedan var det fullt här. Trots att det var helgen innan löning så var det tokmycket folk här, säger han.

Joakim Halvarsson berättar att man vet att under somrarna är det så mycket som 50 procent av badarna som kommer från Tröndelag. Under hösten så är det svårare att veta hur siffrorna ser ut.

– Det är svårt att säga hur många som kommer utifrån. Men vi har bland annat fått mejl från två Sundsvallsfamiljer som varit nöjda och numera åker hit i stället för till Paradisbadet i Ö-vik, säger han.

Marcus Larsson är en av de som hittat till Storsjöbadet i dag. Tillsammans med kompisarna i klass 6 röd från Parkskolan är han och härjar runt i bassängerna.

–Rutschkanorna är roligast, säger Marcus Larsson.

Mer läsning

Annons