Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Verköns arrendator har hoppat av

/
  • Verkön och Verkö slott är ett populärt utflyktsmål för båtfolk och turister.  Foto: Jan Andersson
  • Susanne Wallehed slutar som arrendator på VerkönFoto: Jan Andersson

Susanne Wallehed och Thomas Larsson som har haft arrendet på Verkön och serveringen på Thomée har hoppat av. Nu får Östersunds kommun försöka att hitta en ersättare med kort varsel.

Annons

– Det stämmer att vi inte ska driva varken slottet på Verkön eller Thomées servering den kommande säsongen. Det säger Susanne Wallehed, som är en av delägarna i Ava Regi, som haft verksamheten den gångna sommaren.

Anledningen är att Wallehed nyss fått barn och inte vill ta på sig så stor arbetsbörda.

Ordförande i kultur- och fritidsnämnden, Karin Thomasson bekräftar att man nu förhandlar med en ny arrendator.

– Tyvärr så har det inte fungerat som vi tänkt oss varken på Verkön eller med serveringen på Thomée, säger hon. Vi på kommunen har fått många klagomål den gångna sommaren från gäster som upplevt att servicen blivit sämre sedan de nya arrendatorerna tog över.Visserligen är vi fullt medvetna om att läget på Verkön gör att det är svårt att driva en verksamhet där, eftersom man är så väderberoende och att det är krångligt att ta sig dit om man inte åker med Thomée.

Susanne Wallehed säger att hon håller med om att vissa saker inte fungerat som de skulle i somras.

– Verkön är en svårskött verksamhet, som man inte lär sig under en enda säsong. De kunder som varit missnöjda med vår service har vi alltid kompenserat och under slutet på sommaren tycker vi att det blev bättre ordning från vår sida.

Wallehed är dessutom själv kritisk till kommunens agerande runt verksamheten.

– Ta bara sophanteringen som inte fungerade. Det har tagit mycket energi från oss som vi kunde lagt på annat.

På frågan om vad som händer med den personal som jobbade på Verkön, så säger Susanne Wallehed att de bara var timanställda och att de får söka sig nya arbetsuppgifter.

Karin Thomasson på Östersunds kommun säger att hur än det går med ny arrendator så kommer verksamheten på både Verkön och Thomée fortsätta som vanligt till sommaren.

Annons