Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varsel hos kronofogden drabbar kontoret i länet

Kronofogdemyndighetens verksamhet i Östersunds berörs av varslet på 150 personer som myndigheten nyligen aviserat. Nästa vecka blir det bli klart hur många som måste gå.

Annons
I slutet av september aviserade Kronofogdemyndigheten att de missbedömt sina kostnader och kommer att överskrida sin budget rejält. Nyligen meddelade de att 150 personer varslas.
Och igår blev det klart vilka orter som drabbas av varslet. Östersund är en av dem.
- Jag fick just informationen på intranätet om att Östersund är en av orterna som berörs. Mer än så vet jag inte i dagsläget. Inte någon annan som jobbar här heller, säger Magnus Hennig när LT ringer på torsdagsförmiddagen.
Han är teamledare på verkställighetsprocessen på kronofogdemyndigheten i Östersund.
Enligt Åke Lundholm, på myndighetens kommunikationsprocess, sker nästan alla 150 varsel på verkställighetsprocessen, som hanterar indrivning.
Beredd på att varslet kunde drabba Östersundsverksamheten var Magnus Hennig inte.
- Det går aldrig att vara beredd på sådant. Här hade vi ingen aning om detta, men helt säker kan man ju aldrig vara, säger han.
Nu arbetar runt 100 personer på Kronofogdemyndigheten i Östersund. I och med försvarsnedläggningen kom ganska många ersättningsjobb från myndigheten till Östersund.
- Före det var vi mellan 20 och 25 personer som jobbade här. Och då var det nästan bara indrivning vi jobbade med, säger Magnus Hennig.
Ersättningsjobben kom hösten 2005. Därefter kom även bland annat funktionerna med skuldsanering och kundcenter till Östersundsverksamheten.
Kronofogdemyndigheten har totalt 44 kontor i Sverige och cirka 2400 medarbetare.
Enligt Åke Lundholm kommer inga kontor att läggas ned som följd av varslet. Övriga orter som berörs av varslet är Eskilstuna, Falun, Gävle, Karlstad, Nyköping, Uppsala, Västerås, Örebro, Sundsvall, Härnösand, Luleå, Gällivare, Malmö, Helsingborg, Kristianstad, Lund, Växjö, Karlskrona, Göteborg, Halmstad, Borås, Jönköping, Skövde, Linköping, Norrköping, Stockholm, Täby och Handen.
Annons