Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vandaler välte Ossians moped

/
  • Det var i helgen som 86-årige Ossian Alexandersson fick sin trehjuliga moped vält. Under natten mellan fredag och lördag har någon eller några tagit sig långt in på tomten och orsakat skadegörelsen. Foto: Henrik Flygare
  • ”När man bor så här får man väl finna sig i det här”, säger Ossian Alexandersson luttrat. Tegelbruksvägen brukar vara en genomfartsled för vissa gående som har en förkärlek för att kasta in burkar, flaskor och skräp på tomterna, samt hitta på diverse hyss.

Flaskor och burkar i trädgården, omkullvälta postlådor och klotter. Det har de boende i och kring Tegelbruksvägen i Östersund fått vänja sig vid. I helgen fick 86-årige Ossian Alexandersson sin trehjuliga moped omkullvällt. Fordonet som hjälper honom att ta sig fram i vardagen.

Annons

Händelsen inträffade någon gång natten mellan fredag och lördag.

– Jag såg det när jag skulle gå ut och hämta tidningen vid tio i lördags. De har gått in långt på gården, säger Ossian om händelsen.

– Men det var ju tur att de inte välte den åt andra hållet för då hade den kunnat gå sönder ännu mer, säger han.

Nu har backspegeln förstörts, och eventuellt kan det ha blivit någon buckla. Men än har Ossian inte fått hjälp att välta tillbaka fordonet. Han gjorde en polisanmälan om händelsen i söndags och låter den stå vält ett tag för dokumentation.

Mopeden använder Ossian som färdmedel under barmarksperioder. Han har stora problem med ben och höfter och det frestar på att gå även korta sträckor. Till vardags går han med kryckor eller rullator, men särskilt under sommaren kan han ta sig fram snabbare med sin moped.

– Jag tror inte de som gjort det här har gjort det för att vara elaka, utan de har väl drivit förbi tomten och haft lite roligt, konstaterar han och anar att det kan vara ungdomar som passerar förbi.

Så värst upprörd är han inte. Han verkar vid det här laget ganska luttrad eftersom han under åren fått postlådan som han byggt själv vandaliserad, flaskor och burkar slängda på tomten, fasadflaggor stulna och skräp kastat i postlådan.

– När man bor så här får man väl finna sig i det.

Problemen brukar vara större under onsdags- och fredagskvällar, då många är på väg till krogen.

Ossians son Sven-Erland bor i samma område och är givetvis bekymrad när hans far drabbas av bekymren.

– Det handlar ju om att äldre ska kunna känna sig trygga och här har de gått en bra bit in på tomten, säger Sven-Erland.

Han tycker det känns särskilt olustigt om de äldre människorna dessutom har nedsatt hörsel.

– Det har ju varit en rad villainbrott på senaste tiden och man vet ju inte om de äldre då hör att någon är vid dörren, säger han.

Mer läsning

Annons