Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utredning av Yraninbrottet läggs ner

Någon eller några länsade krögarens dagskassor på 700 000 kronor under Storsjöyran. Polisen har förgäves utrett inbrottet och lägger nu ner utredningen.

Annons

Det var tidigt på söndagsmorgonen under Storsjöyran som krögaren kom hem och upptäckte att han hade haft inbrott i sin villa.

I ett vapenskåp i bostaden fanns flera dagskassor på sammanlagt 700 000 kronor från flera dagars försäljning på krogstråket.

Pengarna var borta och någon eller några hade gjort sig besväret att leta igenom villan tills de hittade nyckeln som passade till vapenskåpet.

Stölden polisanmäldes och en belöning på 100 000 kronor utlystes till den som kunde leda polisen på spåren, men ingen hörde av sig.

Bara ett par veckor efter stölden begärde krögaren sin restaurang i konkurs. Nio anställda berördes.

Frågan är varför man som restaurangägare förvarar nästan en miljon kronor i sitt hem. Krögaren sa så här till LT efter stölden:

”Jag hade jobbat sent och var trött. När man bankar dagskassan måste den räknas innan, och det gör vi inte varje dag. Det är vår rutin. Och eftersom kontoret är larmat tog jag hem dem”.

Polisen har utrett ärendet under hösten och vintern men inte lyckats reda ut vem som stal pengarna.

– Inbrottet är inte uppklarat. Vi har inga spår att gå efter så utredningen är nedlagd till den dag vi har något att gå på, säger Ann-Christin Johnsen hos polisen i Östersund.

Östersunds kommun får varje år ekonomiska rapporter från de krögare som hyr in sig på krogstråket. Det är ett villkor för att tillståndsenheten på kommunen ska bevilja försäljning av mat och alkohol.

– Vi har inte stött på några problem. Alla papper såg bra ut och skattemyndigheten har inte heller något att erinra, konstaterar Lars-Martin Lundgren, alkoholinspektör på Östersunds kommun.

Mer läsning

Annons