Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Underleverantör: Jag tror det kommer att lösa sig

Bland leverantörerna som drabbas finns olika reaktioner. Vissa är arga och besvikna, andra överseende och fullt övertygade om att hotellet ska klara krisen.

Annons

Håkan Torén, entreprenör i Östersund, har gjort många stora jobb på Copperhill, både för de holländska ägarna Frans Scholtes och Pieter Kat och för deras företrädare, Vanilla Ventures AB, som startade byggprojektet.

Toréns företag gjorde bland annat markberedningen för hotellet uppe på Förbergets topp liksom grund, vatten och avlopp på Scholtes privata 35-miljonersvilla strax nedanför hotellet.

Han var alltså med även under förra krisen, då holländarna tog över, och är i dag inte ett dugg orolig.

– Jag kommer att bli jättebekymrad om jag inte får betalt, men det vet vi inte än. Jag har haft mycket att fordra där förut och jag tror det kommer att lösa sig nu också, säger han.

Enligt uppgift är hotellet nu skyldig honom runt 7 miljoner kronor, en siffra han varken vill bekräfta eller dementera.

Brevet från hotelledningen har kommit i posten i dag (tisdag), men han har inte läst det. Och skriverierna hittills gör honom arg.

Han har det största förtroende för nuvarande hotelledningen.

– Frans Scholtes är en hedersman, han kommer att göra allt för att reda upp det här, säger Håkan Torén.

Som han ser det borde Scholtes ha en stor eloge för att han tog över hotellbygget hösten 2007 och därmed räddade Åredalen från en verklig skandal, nämligen att hotellet skulle stå där halvbyggt och aldrig bli klart. Det skulle ha påverkat hela näringen mycket negativt.

– Det kan inte finnas man eller kvinna av kvinna född som sätter ett sådant projekt i konkurs när man har lagt ner så mycket pengar och har så lite skulder i det, säger Håkan Torén.

Mer läsning

Annons