Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvingades nödlanda på Frösön

/

Efter larm om rökutveckling i kabinen tvingades Nextjets flygplan på väg från Vilhelmina till Arlanda nödlanda på Frösön.

Annons

– Det har följt sina instruktioner om att landa så fort som möjligt när någonting sånt här inträffar, säger Nextjets vd Magnus Ivarsson.
– Allt var väldigt odramatiskt, tillägger Ivarsson.
Enligt flygplatschefen Susanne Norman gick nödlandningen bra, ingen, varken av besättningen eller de omkring 20 passagerarna, uppges vara skadade.
– Planet har landat och allt är okej, berättar hon för LT.

Larmet om haveriet på Frösö flygplats inkom till SOS Alarm vid 9:30 på fredagen.
Passagerarna som reste i flygplanet upplevde aldrig någon rökutveckling, utan det var kaptenen som fick indikation om rök på sin kontrollpanel och valde att nödlanda.
– Det vi från flygplatsens sida gör när det kommer ett haverilarm är att vi slänger oss i brandbilarna och har högsta beredskap, men det här blev en lugn landning, säger Susanne Norman, Åre-Östersund airport.

Passagerarna fick gå in på flygplatsen och dricka kaffe, medan Nextjet arbetade med att lösa frågan om hur de skulle forslas vidare till Stockholm. Ungefär klockan kvart över tio började omlastning av väskor och catering till ett annat flygplan och passagerarna kunde börja förbereda sig för att resa vidare mot Stockholm. 

Annons