Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre ungdomar misstänks för skotten

Tre ungdomar mellan 14 och 17 år är misstänkta för skottlossningen på Körfältet för drygt två veckor sedan.

Annons

I slutet av oktober och i början av november blev bilar, bussar, busskurer samt fönster på olika byggnader beskjutna på Körfältet i flera omgångar. En person togs in till förhör för cirka två veckor sedan och polisen beslagtog då även ett vapen, som LT tidigare berättat.

Polis och åklagare har efter det varit förtegna med hur utredningen gått men nu berättar Per Sundin, polisens ungdomsgrupp, att sammanlagt fyra personer mellan 14 och 17 år har hörts om den omfattande skadegörelsen.

– Tre av de hörda är misstänkta i olika grad. Vi vet inte dagsläget om det finns ytterligare personer som är inblandade, säger Per Sundin.

Men det finns fortfarande luckor i utredningen att fylla.

– Vi vill att alla som sett eller hört något om det här hör av sig till oss, säger han.

Per Sundin är säker på att kolsyrepistolen, som polisen beslagtog vid en husrannsakan i samband med att den första misstänkte togs till förhör, är det vapen som använts vid skottlossningarna.

– Vid husrannsakan hittade vi även stålkulor. Sådana fanns även vid brottsplatserna, säger Per Sundin.

I utredningen så här långt är polisen ännu inte helt på det klara med vem av de misstänkta som gjort vad eller om det finns flera inblandade. De hoppas få hjälp av vittnen att lägga de sista pusselbitarna på plats.

Mer läsning

Annons