Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre nya butiker i Lillänge

/
  • Här byggs fastighetsbolaget NHP:s nya handelskomplex vid Lillänge/Odenskog där det sedan länge är känt att Ica Kvantum blir det stora dragplåstret. Men ytterligare två affärskedjor har skrivit på och butikerna ska öppna i november.

Bygget av ett nytt handelskomplex i Lillänge går som planerat. I mitten av november räknar fastighetsbolaget NHP med att de nya butikerna ska kunna slå upp portarna.

Annons

De flesta som har passerat Östersund de senaste månaderna har sett en jättestor byggkran på området vid Lillänge/Odenskog där den nya handelsbyggnaden tar form. LT har vid tidigare tillfällen berättat om vilka planer som det Person Invest-delägda fastighetsbolaget NHP har för området där detaljplanen tillåter såväl sällanköpshandel som livsmedelshandel. Det som nu byggs är första etappen.

– Det handlar om 8 500 kvadratmeter butiksyta och 5 500 kvadratmeter garage, säger Ulf Ejenstam, vd för NHP Östersund.

Det är sedan länge känt att Ica Kvantum blir det stora dragplåstret i denna etapp. Men byggnaden rymmer fler butiker och förhandlingar har hela tiden förts med ytterligare hyresgäster.

– Det är klart att Ljusexperten flyttar in samt Hööks hästsport.

Den senare finns i Östersund i nuläget. Butikerna ska kunna slå upp portarna redan i höst.

– Den 15 november ska det vara klart, säger Ulf Ejenstam.

– Två butiksytor är outhyrda än så länge, en lokal på 2 000 kvadratmeter och en på 700 kvadratmeter, men vi bygger de ändå.

Den finanskris som råder har påverkat marknaden till viss del.

– Det är mycket längre beslutsprocesser nu. Företagen är ganska försiktiga och det tar tid för dem att besluta sig, säger han.

NHP har stora planer för handelsområdet som de förvaltar längs Hagvägen, från Jula fram till Fagerbacken. Men Ulf Ejenstam tror att det dröjer åtminstone två år till innan nästa etapp kan ta vid, vilket innebär fler handelskomplex. Det förutsätter att äldre fastigheter på området måste rivas först och en del befintliga hyresgäster flyttas.

– Det tar nog minst två år innan vi är där.

Mer läsning

Annons