Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tio tjänster försvinner när socialtjänsten sparar

Socialtjänsten i Östersund ska omorganiseras radikalt för att bli effektivare och bättre. Men förändringen betyder också att tio tjänster försvinner.

Annons

Socialtjänsten i Östersunds kommun måste bli mer kostnadseffektiv och de ansvariga politikerna väntas på onsdag ta ett beslut om en närmast total förändring av organisationen.

En konsultrapport visar att antalet enheter vid socialtjänsten bör minskas från sju till fyra. Till exempel så handläggs ärenden som har att göra med socialbidrag i dag vid tre olika enheter.

I framtiden ska bara en avdelning ha hand om just den här typen av ärenden.

Men effektiviseringen innebär också att personalstyrkan minskas. En del i omorganisationen är redan beslutad och det förslag som politikerna ska ta beslut om på onsdag innebär att ytterligare tjänster försvinner.

Totalt minskas organisationen med knappt tio tjänster. I och med att antalet enheter minskas så minskar även behovet av chefer vilket i sig innebär en besparing. Den nya organisationen ska sjösättas den första oktober i år.

Ytterligare en åtgärd för att effektivisera arbetet blir att samla de i dag spridda enheterna till nya gemensamma lokaler. Socialtjänsten planerar att flytta in i Pliktverkets före detta lokaler vid årsskiftet.

Länstidningen har tidigare berättat om andra besparingar som socialtjänsten ska genomföra. Bland annat att placera fler personer som behöver hjälp inom kommunen i stället för att skicka dem till andra kommuner.

Mer läsning

Annons