Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tio läkarbesök. Åtta läkare. – Ingen upptäckte cancern

Tio besök på hälsocentralen med behandling av åtta olika läkare för smärta i rygg, axel och bröst, visade sig vara cancer. Nu anmäler en anhörig händelsen till HSAN.

Annons

En man i länet har anmält landstinget och en hälsocentral till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd för att ingen upptäckte hans hustrus cancer.

Det var inte förrän kvinnan akut uppsökte sjukhuset och blev undersökt av specialister som det visade sig att hon hade lungcancer som spridit sig till lever och skelettet. Kvinnan avled cirka fyra månader efter diagnosen ställts.

I anmälan berättar mannen att hans hustru besökte hälsocentralen tio gånger under en 15-månaders period på grund av sin sjukdom som orsakade smärtor i rygg, en axel, i bröstet och i höfterna.

Under den tiden behandlades kvinnan av åtta olika läkare men ingen adekvat diagnos kunde fastställas. Kvinnan fick ett sömnmedel samt ett smärtstillande och inflammationsdämpande medel utskrivet.

Vid ett akutbesök på sjukhuset upptäcktes fem metastaser i levern och det konstaterades att kvinnan hade cancer.

I anmälan understryker mannen att han inte är ute efter någon disciplinpåföljd, men vill se åtgärder så att samma sak inte ska inträffa igen.

Annons