Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tio förlorar sina jobb när Englandsaffär stoppades

Sammanlagt tio personer på Grilstad i Östersund tvingas gå när affären med basturökt kött i England inte var tillräckligt lönsam.

Annons

Norskägda charkuteriföretaget Grilstad varslar sex anställda om uppsägning.

Totalt tio anställda berörs och bakgrunden är en storaffär där basturökta produkter från Östersund skulle säljas i hela England, stoppades.

– Ett kontrakt var klart och de skulle få sälja på hela England, men de norska ägarna tyckte inte att affären var tillräckligt lönsam så man hoppar helt enkelt av och lägger ner produktionen av de basturökta produkterna, säger Anders Andersson på livsmedelsfacket.

– Det innebär att inte heller den svenska marknaden kan köpa den basturökta produkten, fortsätter han.

Grilstad i Östersund, tidigare Burmans Charkuteri AB, producerar i dag lufttorkad skinka, salami, korv och basturökt karré och skinka.

Varslet, som lades för ett par veckor sedan, innebär en betydande bantning av personalstyrkan på Grilstad.

I dag jobbar 14 personer i Östersund. I och med den stoppade Englandsaffären måste fyra fast anställda i produktionen få gå liksom ytterligare två tjänstemän.

– Ytterligare fyra anställda hade tidsbegränsat anställning så de skulle ändå ha fått sluta efter ett tag, säger Anders Andersson.

Ingen av de sex fast anställda ur personalstyrkan har mindre än tre månaders uppsägningstid så det blir först framåt vårkanten som de lämnar jobbet på Grilstad.

Annons