Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taxitätt på nyårsnatten

Nyårsnatten är en av årets största taxihelger och taxibolagen sätter in alla resurser de har. Tipset för att få en bil är att inte ge upp utan att ringa flera gånger.

Annons

Både jul och nyår innebär högtryck för taxibolagen. Framförallt är det på nyårsnatten som alla vill ha taxiskjuts, men även juldagsnatten då det är hemvändardiscon på krogarna.

– Vi använder alla bilar som vi har och kör så mycket vi kan, säger Per-Åke Pettersson, vd för Taxi Östersund.

Att försöka förboka sin bil kan vara ett tips för att få en taxi när man vill, men om man då får svaret att det inte finns någon ledig skjuts så ska man inte ge upp.

– Vi måste ha en viss marginal så vi tar inte in förbokningar på alla bilar. Därför bör man ringa senare och höra, för bilar kan bli lediga även om vi tidigare sagt att det är fullt, säger han.

Ett annat tips är att inte åka när alla andra vill.

– Allra tuffast är det förstås klockan ett på nyårsdagsmorgonen. Det bästa är att inte ha en exakt tid att passa utan att sprida ut det till lite senare eller tidigare, säger han.

Ett positivt besked är att det inte varit några taxirelaterade bråk hittills i julhelgen för Taxi Östersund.

– Varje taxichaufför är ansvarig för säkerheten i sin bil, så de har rätt att avvisa kunder som är för stökiga. Det förtroendet måste man ha, de är ju ensamma på sin arbetsplats, säger Per-Åke Pettersson.

Annons